Skulder ut av ledd

Fra sykkelwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Hvor lang tid regnes det før en sånn skade er leget sånn ca? Fikk en skikkelig smell søndag på ski med resultat skulder ut av ledd. Skal inn til CT om en uke da de så en løs bit ligge inni der etter skulder var på plass. Hvor negativt høres dette ut med tanke på videre trening i vinter? Noen som har erfaring på skulderøvelser med samme skade? Takker for alle tips og veiledning.


Du bør vente til CT-resultatet foreligger. Har hatt skulderen ute av ledd ~15 ganger siden 2008 og gikk gjennom en operasjon i november nå for andre gang, den første i 2008. Er det ben-skade (Hills-Sachs) er det overhengende fare for at du bør ta et mer omfattende inngrep lignende det jeg nettopp hadde.

Når skulderen først har vært ute av ledd blir alle strukturer rundt mer slakke enn tidligere, og ligamenter har som kjent dårlig evne til å få tilbake elastisiteten sin.

Mitt tips er å fokusere på løping og benstyrke og vente med arm-/skulderøvelser til du vet hvor omfattende skaden er. Det er viktig å vite om det er skade på ben, nerver eller leddleppe (labrum).

La oss gjerne vite hva som skjer fremover.

Mvh helsepersonell og skulderskadd syklist


Slo skulder ut av ledd midt i oktober og fikk et brudd i overarmsbeinet. Det var det vondeste jeg noen gang har vært borti. Det var sterke smertestillende og armen i ro i 14 dager pga brudd. Begynte forsiktig hos fysioterapeut etter nesten 3 uker med å få til bevegelse.

Jeg har ikke syklet siden, og har vært mye sykemeldt pga smerte. Jeg klarer nå å løfte armen over hodet, men det er tingt, så det er nok noen måneder til med trening før det ligner på normal funksjon.

Du har min fulle sympati, men jeg vil ikke si så mye annet enn å høre på hva ortopedene sier, og finne deg en flink fysioterapeut. Det tar noen måneder og endel innsats å komme tilbake, alt avhengig av skadeomfanget.....


Pri 1 når den har vært ute av ledd én gang er at det ikke skal skje igjen. Har man ikke skader på ledd og skjelett må man være proaktiv og trene opp skuldra slik at musklene er så sterke som mulig. Det gjorde ikke jeg og den ble bare slakkere og slakkere, til slutt våknet jeg om natta av at skuldra hadde vridd seg ut av ledd mens jeg sov. Anbefales ikke...

Nå skal det sies at første gangen jeg slo den ut av ledd så gikk den ut av ledd bakover, noe som skjer veldig sjeldent, og som er et anatomisk mareritt. En smerte jeg ikke ønsker på min verste fiende. Tre sprøyter morfin og to sterke karer måtte til å få dratt den på plass.